Název
Autonomní řízení
Název anglicky
Autonomous Driving
Zaměření výzkumného pracoviště
Oblast autonomního řízení reaguje na zrychlující se trend zavádění automatizace v dopravě. V průběhu posledních let dochází k nárůstu aktivit na poli vývoje takzvaných pokročilých asistenčních systémů řidiče, které vykonávají určité jízdní úkony bez zásahu člověka, a především vývoje takzvaných autonomních či samořídicích vozidel, jejichž smyslem je nahradit člověka za volantem úplně. Tyto technologie jsou sice prezentovány jakožto prostředek, který eliminuje rizika plynoucí z řidičských chyb, ale zároveň nejsou prosty vlastních omezení a nedostatků, takže i ony představují výzvu z hlediska bezpečné implementace do každodenní praxe.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
The Autonomous driving department focuses on the role of automation in road transport, primarily from the perspective of safety. Its mission is to analyze and evaluate the impacts on road safety of all levels of automation, from assistance systems, through higher levels of automation, and up to full autonomy. The promise of these new technologies is to reduce the number of accidents caused by human error, but these very same technologies have their own shortcomings that need to be addressed before vehicles equipped with them can hit the road. From a safety perspective, there are many unknowns that require in-depth research.
Webové stránky
https://www.cdv.cz/oblast-autonomni-rizeni-o31/
Výzkumná organizace

Kontaktní osoba

Jméno
Příjmení
Email
Telefonní číslo

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje